Sista veckan på mammaledigheten...........snyft!!!

Ja nu är man inne på sista veckan..........den som man aldrig skulle komma.....men som sagt nu är det tid........känns jobbigt men ska inte slösa energi på att tänka på jobbet nu utan njuta fullt ut istället av min sista vecka!!

De senaste dagarna har det varit maginfluensa på menyn igen, Melker mådde lite bättre i torsdags och i fredags men nu är det som sagt igång igen.....hade tänkt gå till förskolan idag men vågar inte om det smittar utan det är bättre att Melker får lite lugn och ro så att han blir frisk snart!! Tycker så synd om honom, han älskar ju mat och nu får han bara flytande.....inte så kul när man är vrålhungrig och ger ju inte så mycket energi heller så han är ledsen och trött...
Men vi ska iallafall försöka komma ut på en liten promenad nu på förmiddag så att man får lite luft ch motion!!!

I helgen så var det först tänkt att vi skulle hem till Josse och Tommy i fredags men vi vågade inte åka dit eftersom att Melker blev värre i magen på lördagseftermiddagen......tråkigt men där finns ju fler lördagar att ses på framöver!!
På morgonen var det viktväktarna och träning på schemat, hade gått ner och tränade satan så att det kunde inte bli en bättre start på helgen!!

I söndags åkte jag och  Josse till burlöv center och shoppade och var barnlediga en stund!! Var behövligt och avkopplande! Blev mest handlat till Melker med jag fick mig också en skitsnygg kavaj till lördagens galaj hemma hos Evelina....ser framemot lite alkohol och festande!!

I eftermiddag ska jag till frissan, vet inte om jag är blondin eller brunett än när jag går från där.........är lite sugen på en förändring men vet inte om jag vågar....får se vad som händer...........behöver gärna smakråd om någon vill hjälpa till!!

Nu ska vi äte lite frukost så det är dax att dra från datorn en stund....

Ska försöka ta lite bilder i veckan!!

babysången är igång igen...

Igår tog bara jag och Melker det lugnt. Han var fortfarande dålig i magen så vi vågade inte träffa Evelina och Liam på Ikea som vi hade tänkte oss. Ville ju inte smitta ner dom. Så vi var ute en runda här hemma och så var vi en runda hos min mamma och hämtade lite saker från när jag var liten. Så nu ska vår lille son ha dom på sitt rum ,känns coolt att han ska ha mina saker från när jag var liten!!!!!

Sen idag så startade baby-sången igen, Vi gick den förra terminen med. Melker uppskattar verkligen sången och idag så klapppade han och diggade till sången....hans nya hobby...digga och klappa händerna!!! Ser så härligt ut när han gör det!! Vi stötte på Anna och hennes lilla Ella med på sången, de ska tydligen gå i samma grupp som oss, jättekul!!!
Blir ju bara en gång till för min del på sången sen så tar ju Jonas över alla såna aktiviteter tills det är dax för dagis!!
Så då får Anna hålla koll så han sköter sig på torsdagar och tar sig upp till sången i tid...hahahahaha...skoja bara...det fixar han säkert jättebra!!!
Efter sången så gick vi en runda med Anna och Ella på stan och lunchade och hade hur najs som helst!! Har som sagt träffat Anna ett par gånger innan men aldrig någon längre stund, så det var jättetrevligt verkligen!!
Har ju varit ett underbart härligt väder idag så det blev långpromenad stan runt....sen i eftermiddag så var jag på rutinbesök hos tandläkaren och lyckades klara mig utan några hål.........yiiiiiiiiiiiipie!!!
På vägen hem från tandläkaren så stötte vi på Jenny och Wilmer så vi hade följe hem med dom och det blev en hel del snackande på vägen...skönt med lite sällskap!! Har ju inte varit så mycket med det de senaste dagarna nu när Melker har varit magsjuk...vill ju inte smitta andra......
Nej nu ska jag hoppa i badet!!!!!!Najs!!

Imorgon har vi inga planer........så om någon vill hitta på något med oss är det bara att höra av sig!!!!!!!!

kram och sov gott!!!!!!!!!

Maginfluensan in the house.......

Melker har haft problem med magen i tio dagar nu...........det bara rinner rakt igenom.....var hos läkaren idag och de sa att vi bara fick ge honom flytande föda nu ett par dagar.......får se hur det går med ett litet matvrak som Melker!!!!....
Annars är han pigg och glad som vanligt, bara lite tröttare och lite mer mammig än vanligt. Får se hur han är imorgon, om vi kan hitta på något kul om han orkar. Har varit bättre nu ikväll så förhoppningsvis går det åt rätt håll.
Blir antagligen en go frukost på Ikea med Evelina och Liam imorgon!!!!

I går var vi hos läkaren i Lund på återbesök med anledning av hans hjälm. De mätte hans huvud för att se om formen ändrats, men måtten stod still, vilket det brukar göra efter en månad. Han ska ha den i minst en månad till och sen får de se om det har hänt något till nästa gång. Om inte så ska han inte har hjälmen mer. Hoppas att det har gett resultat nästa gång så att det går åt rätt håll.

I lördags var jag och tränade jympa för min favoritledare!!!!!! Vilket grymmt pass alltså!! Kan jag verkligen rekommendera!!
Klockan tio på friskis och svettis på heleneholm!!! Ni lär inte bli besvikna, bara sjukt svettiga!!

Nu är det bara knappt två veckor kvar tills jag ska börja jobba, känns verkligen helt overkligt och långt i från verkligheten....just nu känns det som att jag skulle kunna vara hemma i all evighet med Melker!! Har verkligen varit så underbart år man har fått uppleva att vara hemma med lilleman!! Får tänka på allt kul vi gjort när man sitter på jobb och har ångest!!!!!! Men tror ändå att när man väl har kommit in i arbetet igen så känns det nog ok...hoppas jag iallafall!!

nej nu är det dax för soffan och lite slö-tittande på tv:n!!!!


Smålandsturen!!!

I tisdags i förra veckan så tog jag och Melker bilen och körde upp till min farbror Anders och hans familj uppe i Småland. Gick jättebra med att köra så långt själv med Melker, han sov nästan hela vägen både upp och hem. Skönt!!

Var jätteskönt att komma iväg och få lite miljöombyte ett tag plus att det var kul att träffa släkten lite!!
Vi var också och hälsade på min farmor och det var kul att se henne, var så längesen sist. Vilken underbar farmor
hon alltid har varit till oss alla barnbarn!!

Lite bilder från småland!!


mmmmmm..undrar om mamma kommer att hitta dit??


Vi var ju tvungna att ha lite färdgodis på vägen dit....


Melker busar med mina två kusiner Monika och Anna


Skönt med två barnvakter....


Farmor, jag och Melker


Gammel-farmor och Melker pratar om livet....


Melker och Monika och min kära farmor


Min farbror Anders leker med Melker


Nu vaknade Melker...så det kommer fler bilder ikväll eller imorgon!!


här kommer fortsättning på smålandsturen!!!


thats my boy!!!!!!!


vår solstråle!!!!!!!


vovven Sako luktar Melker i gumpen......luktar nog inte hallon...hahaha!


Melker med Anna och Monika


fly me to the moon!!!!!!!!!!!!!!!


Anders gosar med Melker


Snart är det bara jag som är vaken!!!!!!!!!!!!!


kladd kladd och åter kladd.................


vem ska inte ha en mr happy-tröja om inte Melker har en!!!!!!!!!!!????

På torsdagen åkte vi hem till lskåne-land igen...trötta men med många fina minnen från Småland!!!!

ja.. vi lever........trots att vi inte bloggat på ett tag....

Har ju hänt en del sen man bloggade sist, men ska försöka att komma ihåg något iallfall av allt vi gjort....

På förra torsdagen den 11 september så var jag och Melker på förskolan där de hade sångstund
som Melker brukar gillar, men det var så mycket folk så att han blev bara varm och irriterad så istället gick vi
in i hans favoritrum på förskolan där han lekte tills han var helt slut...

Sen på fredagen så kom Veronica och Josse förbi en sväng och vi åt och hade det mysigt!! Var så avslappnat och skönt att bara sitta och prata och ta det lugnt. Givetvis så ville ju inte Melker somna vid sju som han brukar utan han somnade inte förrän vid tio, typiskt när man har folk hemma!!


Virre och Josse myser i soffan


Två glada töser utan alkohol i blodet....


Go coh glad kexchokolad!!!!


Jag är inte trött.....jag lovar!!


På lördagen så var det tänkt att jag skulle sticka iväg själv på morgonen till viktväktarna och sen träna, men Jonas var lite för bakfull så han orkade inte ta hand om Melker....så typiskt män va!!?? Iallafall så tog jag lilleman med mig till viktväkt arna och sedan åkte vi till burlövs center med Sandra och åt luncha och shoppade lite. Var skönt att komma iväg lite så att man slapp höra Jonas gnäll...hahahahaha!!

På söndagen var vi hos Jonas föräldrar och fikade och fick hjälp med att sätta på nya framdäck  på vår bil. Vi skulle ju iväg till Smålan ett par dagar efter så att då vill man ju har säkra däck!!

Sjukhusbesök och en runda till mormor...

Idag var det dax igen....nu var det ett besök hos sjukgymnasten som stod på schemat. Det är samma som vi har gått till hela tiden sen de upptäckte att hans huvud var platt, så nu var det bara ett rutinbesök. Hon kollade av läget och ville veta vad som hänt sen sist. Melker hittade en docka i undersökningsrummet som han inte kunde sluta att pussa på och prata med.....man kanske skulle köpa honom en docka...!!???då blir nog Jonas glad....hahahha!!

När vi var klara hos sjukgymnasten var vi hemma hos Melkers mormor en stund. Hon hade gjort jättegoda räk-mackor som både jag och Melker knaprade i oss. Fick även med mig lite saker från min barndom..bla ett jättefin gunghäst som ska stå på Melkers rum. Ska ta foto på den så ni får se!!


Mormor Linnea har show för Melker


Melker med mormor

 



Dax för lite lek

Ikväll har träning och Idol stått på menyn sen ett långt och skönt bad!! Så skönt!!

Och nu är det dax för sängen, ska upp i ottan som vanligt imorgon och då ska vi till ögonläkaren

med Melker...here we go again!!!!!!!


gårdagens bloggande blev utlagt idag??

skrev ett långt inlägg på bloggen igår, men det kom med först nu ikväll...fattar ingenting????!!
tänkte påpeka det om ni blev lite förvirrade på dagarna....

En skön dag i solen

Idag har det varit sjukt varmt....och givetvis just den dagen när jag fick för mig att ta på mig jeans......har inte haft jeans på hela sommaren...var sjukt varmt med jeans idag!! Var ändå skönt med lite sensommarvärme!!

Imorse tog vi en promenad till mitt jobb och hälsade på dom där. Känns helt sjukt att om två veckor sitter man där....vill verkligen inte tänka på det nu...har megaångest!! Vill ju vara hemma med Melker för alltid!! Är ju ett helt underbara dagar man har fått uppleva detta året. Har hittat på saker nästan varje dag och träffat så härliga och goa männsikor som man lärt känna och förhoppningsvis kan träffa efter mammledigheten med!! Har verkligen varit ett härligt år av allt det goda!!

Efter jobb-visiten blev det snabba steg till optikern....sen som vanligt var man...så det tog oss åtta minuter att gå från jobb vid värnhem till optikern vid triangeln...tror ni att man var svettig när man kom fram!!?!??!?!?!
Kunde inte bestämma mig för vilka bågar jag skulle ha, ska gå in en anna dag snart och beställa ett par så att man har nya snygga bågar när det är dax att börja jobba....så ar man något kul att se på när man är på jobb....

Sen blev det en dejt med Klara och Elise igen, vi strossade runt som vanligt, bla så var vi på lekplatsen vid konsthallen...och då blev det självklart lite gungande för Melker.....
Är verkligen så kul att Klara ska få en liten bebbe!!! Tror är det är en liten lillebror där inne!! 



Melker äter glass helt själv för första gången...det var kladdigt!!


Vad är det för smak egentligen.....??

Sjukhusbesöket....

Igår var Melker på sin sömnunderskning på sjukhuset, han fick ligga och sova där en stund på eftermiddagen medans de kollade så att allt såg ok ut under sömnen. Det gjorde dom genom att sätta på Melker en mössa med massa elektroder som fick kontakt med hjärnan och registrerade allt. Melker blev jätteledsen när mössan skulle på, men hans somnade fint bara en kort stund efter. Han var som vanligt tålig och jätteduktig!!
Det stora problemet den dagen vara att hålla honom vaken fram till det var dax för undersökningen, fick hålla honom vaken med mycket lek, mat och glass!!

Innan vi var på sjukhuset så var vi på förskolan och lekte. Jenny och William skulle egentligen också med men lille William var sjuk så det fick stanna hemma. Gordi och Mille var också där!! Så det var najs med lite sällskap. Är verkligen fullt fart på Melker nu, han kryper och går runt överallt...visserligen håller han i sig när han går...men det går så fort allt ändå....på två sekunder kan allt hända!! Är så kul att se hur roligt han tycker att det är att få träffa så många barn att leka med på förskolan...verkligen ett toppenställe!!

Lite bilder från förskolan:


Här finner starkaste killen fighten om leksaken....Melker såklart!!
Motståndaren är okänd...


Allt ska in i munnen.....


Mille och Melker leker för fullt



Efter sjukhuset drog vi till bibblan och tog en fika med Klara och Elise...Melkers favoriter!! Melker fick pannkakor som han glatt slängde i sig!! Själv så syndade jag med en morotskaka...måste ju vara lite nyttig..är ju morot i...hahahaha...
Sen blev det en runda till lekplatsen vid bibblan där det blev en del gungande och lek. Sen var det dax att dra hem, Melker var så trött på vägen hem och somnade i vagnen och sov sedan ändå till fyra i morse....sen var han vaken en kvart och sov sedan fyra timmar till....han måste varit helt färdig efter undersökningen. Klart att det tar på det lilla livet, alla sjukhusbesök och läkare som känner och klämmer på honom. Tur att han klarar det så bra!!



häng med polaren Elise....Melker kollar in mamma Klara...

Blev även en liten promenad ensam i går kväll, skönt att få komma iväg och rensa tankarna en stund ibland. Sen var det singelmammorna på tv och sen väntade sängen!!

Kommer bilder från dagen under veckan...kan inte hitta sladden som jag behöver för att föra över bilderna till datorn.

Mys-söndag!!!

Idag har vi varit på ikea, precis som resten av skånes invånare!! Var totalt kaos på parkeringen när vi skulle hem, några av personalen på ikea fick gå ut och dirigera bilarna....otroligt!!
Vi hade tänkt äta frukost där men när vi kom dit så var den slut så det blev att vi köpte lunch på ikea istället. Köttbullsmenyn blev det!! Sen efter shoppingturen blev det en runda på bulltofta motionsområde innan vi lämnade kaoset!! Sen åkte vi till Toys A Rus och skulle köpa byggklossar till Melker men de var slut så det får vi handla en annan dag istället. Åkte även inom min pappas grav och tittade till så att allt såg ok ut. Får alltid en tanke när man är där om att det skulle ha varit så underbart att få se min pappa uppleva Melker!! Tror att han hade varit en så stolt morfar!!!och världens bästa morfar!!!



Imorgon ska Melker till doktorn igen på eftermiddagen, tycker så synd om honom att han hela tiden måste gå överallt till olika läkare som ska känna och klämma på honom....men självklart är det ju tur att vi har en sån bra uppbackning och hjälp från sjukvården som försöker att lösa allt på bästa sätt och att jag allt så bra som möjligt för Melker!!
Blir nog en runda till förskolan innan på förmiddagen med Jenny och lille Wilmer. Ska försöka få med kameran imorgon så att jag kan ta lite bilder på söte Wilmer med!!

Snart går nog Melker.....

och då kan man nog aldrig sitta ner.........hahahaha..
i veckan nu som gått så upptäckte Melker gå-vagnen på förskolan som han körde som en galning fram och tillbaka i
korridoren där. Alla fick snällt flytta sig för han bara gasade på och stannade inte förrän han körde in i något...helt sjukt coolt att se när han gick helt själv med vagnen!!!!! Mäktigt och stort för en förälder!! Fick låna Elise gå-vagn sen på källen när vi kom hem så att då fick även Jonas se hur bra han gick och Jonas växte nog minst två meter till av stolthet!!!


Vilken goding!!


Nu har mina huliganer vaknat ...så det är dax att underhålla dom lite!!!

Förresten idag var det invägning på viktäktarna och det var minus 0,7 kilo på vågen och det var ju bra för det var åt rätt håll i alla fall. Jag ska kämpa på så att vågen visar neråt nästa vecka med!!

hej så länge!!

kram

Operation i höst....

I veckan var vi hos läkaren både här i Malmö och i Lund. När vi var här i Malmö hos ortopeden så tog de en sista titt på Melker för att besluta om de ska operera hans ena sida av halsen. De kom fram till att det var det bästa för Melker om han opereras eftersom att annars så kan hans ena sida av ansiktet stanna i utvecklingen. Känns lite jobbigt att han ska behöva gå igenom det men samtidigt så litar vi till  100% på läkarna och att det gör en rätt beömning av saken. Kommer säkert att gå bra till slut, för Melker är ju verkligen en kill som kämpar ordentligt och är väldigt tålig av sig och har alltid ett leende på läpparna!!!
Melker är fortfarande helt otroligt duktigt med att använda sin hjälm, han har inte klagar en enda gång sedan han fick den!! Vilken superkille vi har fått!!


Det bästa som har hänt oss!!!

En härlig dag i skånes djurpark..

Förra lördagen så mådde jag inte så bra, men jag kände ändå att när det väl är helg så vill man ju hitta på något kul...så
vi drog med Josse och co till skånes djurpark. Varken jag eller Jonas har varit där på jättelänge, så det var kul och najs att träffa Josse, Tommy och kidsen. Vi hade med oss lite picknick och åt glass i parken. Verkligen en supermysig och avkopplande dag!!

Här kommer lite bilder från dagen!!


Hela gänget på bild utom jag och lilla Hanna



Melker sträcker benen och är lika glad som vanligt!!!love it!!!!!



Familjen Appelin !!


Picknick i det gröna..



Brudarna som spanar efter svinen i parken...hahahaha

Passa på att blogga medan lugnet infinner sig....

Har precis satt mig framför datorn nu, båda mina grabbar sover en middagslur...jag var också rätt sugen på att sova en stund men tänkte passa på att blogga lite istället....sen är det städning som gäller!!!


Världens goaste lille kille!!

För förra veckan så träffade vi Evelina, Gordi, Mille och Liam och drog till öppna förskolan som numera är vårt andra hem...Var jättekul att träffa dom alla....får ångest när att man snart ska börja jobba igen...är ju så mysigt att vara hemma med lillgrabben och hitta på nya saker och träffa alla mammor när man vill........kommer sakna det SUPERMYCKET!!!


Förskolans coolaste kille!!


Bus med Liam i kuddhörnan


Mera bus på gång...



RSS 2.0