Melker vill inte sova!!!!!!

Melker har satt oss i arbete långt in på nätterna de senaste dagarna, han har vägrat att sova och har varit jättekinkig. Förmodligen är det nya tänder på gång. Men nu ikväll somnade han vid halv sju utan några protester och jag hoppas att han sover gott hela natten så att hela familjen kan vara pigga och utvilade imorgon, tar ju en del på krafterna när man brottas med lilleman flera timmar varje kväll........vår lille sumobrottare!!!!!!!

Melker är en riktigt stark och envis kille....(undra vem han har fått det ifrån?!!!!!!!!)........han stortjuter när han inte får som han vill,,,,,,,och han är stark som en björn när han klättrar på oss för att kunna komma upp och stå....han vill verkligen bara sticka iväg och gå nu.......han har en sån enorm vilja så han kommer nog snart att springa runt helt själv här hemma..och då får vi nog möblera om här om han inte ska riva hela huset....hhahahaha...

Denna veckan har vi varit på Ikea ett par gånger, ganska mysigt!! I veckan ska vi ut och kolla om vi hittar en ny soffa som passar oss. Igår var vi och handlade Melkers första riktiga skor, ett par Kavat lära-gå-skor!! De är jättefina!! Så nu kan Melker ut och övningsgå i sina nya skor!!

Nu i eftermiddag så var Melkers farmor och farfar här och fikade, jordgubbar och glass....mmmmmm!!!
Melker är inte helt förtjust i jordgubbar, han fryner med hela huvudet när han får en gubbe i munnen, ser riktigt kul ut!!
Ikväll är vi rätt sega här hemma, Jonas är bakis och jag är bara sjukt trött efter veckans sömnlösa nätter!!

Här kommer lite bilder från helgen!!


NYBADAD OCH REDO FÖR SÄNGEN!!


VÅR STORE KILLE!!


FARFAR STOJAR FÖR FULLT........


THAT´S MY BOYS!!!

Semestern har börjat!!!!!

Denna veckan har Jonas börjat semestern och det är skönt att ha honom hemma hos oss!! Vi har glIdit omkring lite här hemma och sen har vi fixat lite små saker som man aldrig har tid till annars.

I måndags var vi en runda på Ikea och åt lunch och handlade lite nya saker till hemmeT, alltid lika kul!!
Man lyckas alltid hitta något på Ikea, har nog aldrig hänt att man har gått tomhänt därifrån....
Melker fick en leksak från Ikea som han kan sitta och pilla med i långa stunder!!


MELKER LEKER MED SIN NYA LEKSAK



HÄR MECKAR OCH PILLAR VI FÖR FULLT......


I tisdags var vi med Melker på BVC på 10-månaderskontroll och allt var bara prima med vår lille prins, han växer så det knakar, han har nu en matchvikt på 11,1 kilo och är 78 cm lång!! Det kommer nog inte bli en liten kille i framtiden.....
Sen gick vi en runda alla tre och satt i solen och åt en smarrig sallad och bara tog det lugnt medan vår lilla buse sov gott i sin vagn.
På eftermiddagen var vi en sväng på förskolan med Petra och Erik. Det var första gången som Melker lekte i sandlådan och åkte rutschkana, och han fullkomligt älskade det!! Så nu ska det inhandlas skor till Melker så att han kan gå utomhus  utan att få hela sandlådan på sina strumpor plus att det är ett bättre stöd för hans fötter nu när han ska lära sig gå!!

Melkers faster Malin tittade också förbi en sväng i veckan, Melker busade och stojade som vanligt. I januari kommer där också en liten efterlängtad kusin till Melker som vi alla är så glada för!! Kul för Melker med en liten kusin att busa med!!


MELKER MED FASTER MALIN

Vi har också hunnit med en liten tripp till Trelleborg och hälsat på Melkers gammel-moromor Signe, hon blev jätteglad när Melker och vi kom på besök. Var jättekul att överraska henna!!Vi stannade på en liten fika och sedan åkte vi och hälsade på hos Jonas moster på hennes jobb inne i Trelleborg. Vi försökte också hitta ett par lära-gå-skor till Melker, men vi hittade inte någon som passade så vi får leta vidare.


PÅ VÄG TILL TRELLEHULLA!!!!!!


TRYGG OCH NÖJD I GAMMEL-MORMORS FAMN!!


SOMNADE NÄSTAN MITT I MATEN........


FIKA HEMMA HOS SIGNE


MIN TVÅ GODINGAR!!!



Idag, fredag, skull jag och min kusin Kajsa gå på gränden och äta, men eftersom att det blev ett riktigt piss-väder så hoppade vi över det och bjöd hem Kajsa till oss istället. Hon passade Melker för första gången medan jag och Jonas var iväg och storhandlade, var jätteskönt att handla i lugn och ro. Skönt att det funkade precis lika bra som vi trodde att det skulle göra, Kajsa är den perfekta barnvakten!!! Kul att se hur lätt det är att lämna Melker till någon annan än oss, han är verkligen en lätt bebis som verkar gilla de flesta han träffar!!


KAJSA TAR HAND OM VÅR GULDKLIMP!!

Ikväll ska vi vara hemma och se på film och äta godis!!!!Har precis varit och hyrt filmen Arn, hoppas att den är bra...

Melker har blivit riktigt aktiv nu, han vill jämt stå och gå runt var vi än är, det är inte lika intressant att sitta på en plats längre....det ska hända något nytt hela tiden......tror inte att detkommer dröja länge förrän han kan gå runt själv och riva ner allt vi har i lägenheten...vår lilla sabotör...hahahahaha....
Hitills har Melker fått två tänder, men vi misstänker att där är fler på gång, för denna veckan har vi haft många sömnlösa nätter plus att Melker har haft feber titt som tätt och varit gnällig vilket han nästan aldrig brukar vara annars.



FULL FART MOT CD-SKIVORNA SOM SKA RIVAS NER......



FAR OCH SON TJECKAR BRUDAR PÅ INTERNET......HAHAHAHA



EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD.............LYCKA!!!!!

Hänt i veckan.........

Denna veckan har det varit lite kallare än vad man har varit van vid den sista tiden ...och så har det ju regnat och regnat......så det har blivit mycket innemys med bara mig och Melker....skönt ibland att man vara inne och slappa lite!!

Men förutom att mysa hemma så har vi hittat på lite kul saker i veckan som gått!! Har lite bilder som bevis!! Orkar inte skriva så mycket idag, är fortfarande lite sliten från midsommar plus att vi har haft storstädning här hemma idag.

I veckan var vi hemma hos Kerstin från jobb och hälsade på, jättekul att träffa tjejerna!! Kul att se hur stor Fridas lilla Noah har blivit!! Nästa gång vi ses kan nog Melker också gå så då lär det bli liv i luckan!!


Träff hemma hos Kerstin!!


Melker vill öppna Noahs paket......


Söta Noah på språng!!!!!


Melker och Noah dansar........




Vem kan motstå denna lilla charmören??!!!


Vi hann också med en liten tur till förskolan i tordags, de hade midsommarfest och det var jordgubbstårta och dans för hela slanten. Det blev inte så mycket dans, men vi hade det trevligt ändå!!


Liam, Bella och Melker


Här är det krig om maten...som vanligt i detta sällskapet...hahahaha


Anna, Johanna och lilla Pelle


Evelina och jag med alla kidsen!!




MIDSOMMAR!!!

På midsommarafton var vi hemma hos Jenny och Lars. Vi hade det jättetrevligt med god mat och gott i glasen plus lite roliga lekar. Josse och Tommy och deras två kids Hanna och Morgan var också där. Lika kul som alltid att ´fira med dom, det har blivit lite av en tradition nu!!Najs!!


Melker midsommarfin i sin nya skjorta!!


Här äts det......mycket!!


Familjen Appelin är midsommarfina!!


Melker midsommarfin


Josse och Morgan, Jag och Melker


Jag, Jenny och Josse


Midsommarmys!!

Efter midsommar har vi varit helt slut så det har varit mycket gos för hela familjen!! Gött!!!



Melker busar innan läggdax!!







Heja Sverige!!!!

Denna veckan har det inte varit strandväder precis........men vi har inte varit sysslolösa för det ...finns alltid saker man kan hitta på ändå!!!

I måndags så var det riktigt piss-väder så jag och Melker var inne hela dagen, var faktiskt jättemysigt!! Vi busade och lekte hemma istället, Melker har full växeln i hela tiden nuförtiden!!



MELKER BUSAR MED MAMMA I SÄNGEN!!


Vi har också varit på Ikea i veckan och köpt lite nya saker till Melkers rum, så nu ska vi fixa till där så att det blir riktigt fint så att Melker kan flytta in i sitt rum.


I tisdags var det dax för ett besök på öppna förskolan som vanligt, Klara och Petra var också där. Efter förskolan gick vi upp en runda i stan och handlade ett supporter-kit till Melker inför Sverigematchen, som bestod av en match-tröja och en cool hatt!! Han är så fin i sin outfit!!!Vår lilla Ljungberg!!
Melkers kompis Eric fick också precis samma out-fit så de var så häftiga där de satt bredvid varandra!!



LA FAMILIA SWEDEN!!!!!!!





Melker har kommit på att man kan köra på sin matstol så att den åker runt i hela lägenheten....busunge!!!


Vi har också varit hemma hos min moster Ann-Britt oc hälsat på, var jätte-kul att träffa henne. Melker var på sitt bästa humör och fullkomligt älskade att titta och busa med hennes två hundar!!


Hemma i hos Ann-Britt


Ann-Britts hund Emil


I torsdags var vi hemma hos Hanna och Kajsa och hälsade på, var jättetrevligt!!
Melker busade och lagade lite mat med Hannas kastruller, full rulle alltså!!
Min farbrot Lennart och min kusin Oskar kom också förbi en sväng,


Min kusin Kajsa och Melker 



Melker testar Kajsas röda lackskor...inte populärt alls......



Melker vill gå och busa med Hanna



Melker lagar mat till oss.....



Min guld-gosse och jag!!!


I lördags var vi hemma hos Jonas föräldrar i Oxie och såg den viktiga matchen!! Som tyvärr inte gick så bra som den skulle.......trots att både Melker och farfar Hasse hade sina fina match-tröjor på sig....och jag hade knallgula tights och gult och blått linne......vad gör man inte för en seger!?!?!?!?


TRE SANNA SUPPORTERS!!!!!



FARFAR HASSE OCH MELKER RINGER LAGERBÄCK...IN MED BOLLEN I MÅL!!!!!





MELKER BUSAR MED FARMOR



 

Dax att sammanfatta veckan lite kanske.......

Nu när det är så underbart väder ute så är man ju aldrig hemma och när man väl är hemma så är man helt färdig...så därför blir det inte så mycket bloggande nuförtiden..............



I onsdags var vi och hälsade på mitt jobb och hälsade på. Var jättekul att träffa arbetskamraterna och de tyckte det var jättekul att träffa Melker......och mig lite kanske....hahahaha.......
Snart är man tillbaka på jobb igen, känns overkligt.....tiden har gått så fort sedan Melker föddes.....man vill verkligen stanna tiden en stund nu....mammaledigheten har verkligen varit den bästa tiden i mitt liv!!!

Efter besöket på jobb så drog vi en stund till stranden och mötte upp Klara, Linda och Petra och deras små kids. Det blåste rätt så rejält så att vi var bara där en liten stund.


Lite bilder på onsdagens strand-besök...

Linda, Melker och Isaac


Melker pillar och meckar med skötväskan....som vanligt...


Isaac, Melker och Erik


Jag och vårt underverk....!!!


Matvraket Elise äter med god aptit!!


Melker helt slut efter en dag på stranden...

I torsdags så var jag och Melker i Rönneholmspaken och solade och hade lite picknick...så najs!!!
Melker har nästan börjat krypa nu, han har iallfall de rätta "moven" så det lär ju inte dröja länge innan det blir full rulle på honom!!!

Glad redan vid frukosten




På väg till parken


Glad och go i parken!!


Här är lille-man i kryp-tagen....


Här kryper Melker baklänges......

Sen på kvällen träffade jag Sandra i stan, vi gick först en liten runda i affärer och sedan satte vi oss ner på en bänk på Gustav Adolfs torg och delade en flaska vin, vi kännde oss som två fjortisar på nytt...underbar känlsa!!!hahahaaha..
Sen drog vi till Lilla Torg och drack lite gott där med, Klara kom också lite senare. Var verkligen ett jättelyckad och superkul kväll!!!!

Bilder från Lilla torg

Sandra och Klara


Tjej-ligan på gång!!

På fredagen var man inte så pigg precis efter lite mycket alkohol och helt för lite sömn, men vi drog ändå ner en stund på stranden med Klara, Johan och Elise.....men det var ju inte alls någon mening att vi gjorde det för att det var verkligen svinkallt den dagen. Vi var där drygt en timme, satt och pratade lite, sen packade vi ihop och drog hem och SOOOOOOOOOOOOOOOOV!!!

I lördags varpå Lomma beach hela familjen. Var fullsmockat med folk, inte konstigt med det kanonvädret!!
Melker doppade benen lite och verkade som vanligt väldigt nöjd med livet, vår soltråle!!!

På lördagkväll en var vi hos Klara och Johan och grillade och drack gott!!! Var jättetrevligt, men det blev inte så sen eftersom att vi alla var rätt så slut efter en dag på stranden.....


Johan, Jonas, Melker och Elise



Söndagen tillbringade vi på beachen i Kämpinge, var skönt att vara där eftersom att det blåste på bra och det svalkade gott i värmen. Jonas föräldrar och syster var också där, så de underhöll Melker lite så att vi fick sola lite för en gångs skull...
Melker tog en litet dopp i havet idag med, han är verkligen en fisk i vattnet!!

Här är helgens sista bild på Melkers kladdiga matstund!!

Sol, sol och sol.......

Idag har jag och Melker varit ute och gått en stor runda och gjort lite ärenden. Mysigt att bara vara vi två ibland, även om det är jättekul att vara med de andra barnen och mammorna. Vi åt lunch på en bänk och satt där och njöt i solen, känns som en mini-semester varje dag. Man äter lunch ute i det fina vädret och är på stranden eller någon park nästan varje dag!!!I love it!!
Denna veckan är det ju student-tider här i Malmö så det tutas och tjoas vilt i stan, så att när vi var uppe i stan idag så blev Melker jätteledsen när de tutade högt med sina tutor, så det gällde att försvinna snabbt därifrån innan han blev helt förkrossad.....vi får börja tuffa till honom.....hahahahaha!!

Sen efter vår runda så gick vi till förskolan på fridhem där vi mötte upp de andra mamsen. Var som vanligt riktigt najs att sitta och slappa ihop  med de andra!! Det blev en liten fika både för mig och Melker och mycket sol!!!


BILDER FRÅN FÖRSKOLAN

image68
MELKER POOSAR....

image69
EHHHHHH JOOOOOOOO

image70
LEK PÅ FILTEN

image71


image72

image73

image74



Nu ikväll var farmor och farfar här på en liten titt!!

image75
Farfar, Melker och farmor

image76
Melker och farmor leker

image77
Melker skiner som en sol......som alltid!!!!

Det var allt för idag, nu ska det slappas i soffan så att man orkar gå till beachen imorgon...hahahahaha!


Beachen dagen lång....

Idag har vi varit på ribban med hela mamma-maffian......helt sanslöst varmt!!!
Vi åt, snackade skit och barnen de stojade och lekte och verkade trivas gott.
Vi satt nära en stor buske så att barnen fick skugga och även vi mammor om de skulle behövas!!
Det blev lite plask i vattnet med, Melker är verkligen ingen badkruka...han skrattade bara och sprattlade vilt med benen när jag doppade hans ben i vattnet......vår lilla fisk!!
Melker blev jätteledsen idag när månadens larm gick istan, alltså det som testas första vardagen i varje månad. Melker blev verligen helt förstörd och uppriven varje gång det kom, precis när han hunnit bli glad igen så kom det ett nytt tutande och då grät han igen, vår lilla mes........hahahaha.......
Melker hade på sig sitt coola linne och söta shorts idag, en riktig surfar-kille!!! Är så gulligt med alla hans goa veck och valkar på benen och armarna.......!!!!


Hade ingen kamera med idag heller, men lyckades få en liten bild på vår guldklimp innan vi drog till stranden!!


image65

Söndagen i Rönneholmsparken...

I söndags så gick jag och Melker ner och lade oss i Rönneholmsparken, Jonas var lite trött så han sov en stund innan han kom ner till oss. Han köpte med sig lite lunch, sen så låg vi bara och slappade...läste tidning och lekte och gosade med Melker förstås!!!! Tyvärr så glömde vi kameran hemma så vi har inga bildbevis....hahaha..

På kvällen hade vi bjudit hem Micke på middag eftersom att det var hans födelsedag, vi att alla fyra på balkongen och åt, var verkligen stekhet på balkongen trots att vi inte åt förrän vid sju. Fattar verkligen inte hur det kan vara så varmt redan....hoppas bara att sommaren blir lika fin!!!
Farbror Micke gav Melker kvällsmat och det gick hur bra som helst!! Melker är helt uppslukad av Micke när han är här, han bara tittar och tittar.......och skrattar......helt underbart att se!!!!

MICKE OCH MELKER LEKER
image66

MELKER I SIN STRAND-RAGGAR OUTFIT!!!
image67

Helgmys i Oxie.......

På förmiddagen gick jag och Melker en lång runda och åt sedan lunch på stan, var som vanligt helt underbart varmt och skönt, man borde nästan ha varit på stranden istället!!!

PÅ STAN MED MAMSEN
image58

image59




Sen på eftermiddagen så köpte vi med oss glass och satte oss ner på gräset utanför oss, Jonas mötte upp oss där, så hela familjen låg och myste i solen. GÖTT!!!!!


PÅ PICKNICK MED PAPPSEN
image60

image61



På kvällen åkte vi till Oxie där vi sov över natten. Jonas föräldrar var bortresta så vi hade hela huset för oss själva!! Vi grillade och satt och njöt i trädgården, hoppas att vi också får ett litet hus en dag!! Är sådan frihet att bara kunna gå ut i sin trädgård när det är så varmt och härligt ute, speciellt nu när man har lille Melker.
På lördagen var vi bara hemma i Oxie och njöt av värmen och grillade igen, sen på eftermiddagen åkte vi hem till vår lilla lya igen.

Matdax i Oxie
image62

image63


Melker leker i farmor och farfars trädgård
image64

På kvällen var det tänkt att Sandra skulle ha sin möhippa, men det blev tydligen inte så eftersom att det var många som inte kunde den dagen. Synd för att det hade varit trevligt att komma iväg en stund på kvällen och ta ett glas vin eller nåt på en mysig uteservering, men jag och Sandra ska ses på torsdag kväll och hitta på något, och vem vet...det kanske blir lite vin då!!!hahahaha...
Så det blev lite kläder tvättade istället på lördagskvällen, lagom roligt helgnöje, men ibland måste man ju...

RSS 2.0